tiedotekuva_patric_ohman_turku_2018.jpg

Patric Öhmanille positiivinen Ralli SM -kauden päätös

07.10.2018

Ralli SM -sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Turun ja Salon seudulla. SM3-luokassa kilpaileva Go4Speed Motorsportin Patric Öhman päätti kauden seitsemänteen sijaan, mikä on emciläisen paras sijoitus SM-tasolla tähän mennessä.

Nyt 12. kerran SM-rallin SM3-luokassa esiintynyt Patric Öhman nousi päätösosakilpailun seitsemännen sijan myötä luokan SM-pisteissä kymmenenneksi, kun viime kaudella sijoitus oli 16:s. Öhman oli kauden seitsemännen SM-rallin jälkeen tyytyväinen viikonlopun antiin. Seitsemäs sija on Öhmanille paras mihin hän on yltänyt SM-sarjan SM3-luokassa. Rovaniemellä kauden avauksessa sijoitus oli kahdeksas.
”Kuten ennen kilpailua sanoin, tuloksen suhteen Turkuun ei ole mitään tavoitetta, vaan tarkoitus on lähteä pitämään hauskaa ja nauttimaan viimeisestä osakilpailusta. Ja siinä onnistuttiin. Oma tekeminen oli nyt sillä tasolla, että pystyttiin tuollainen tulos tekemään”, Öhman kommentoi.

Tärkeää kauden viimeisessä SM-rallissa oli myös päästä harjoittelemaan kilpailutilanteessa niitä nuotitukseen ja ajotekniikkaan liittyviä muutoksia, mitä kilpailua edeltävänä viikonloppuna Öhman oli läpi käynyt yhdessä rallivalmentaja Kristian Sohlbergin kanssa.
”Ollaan oikealla tiellä. Ihan positiivinen fiilis jäi kilpailusta. Tulos antaa luottoa tulevaan. Huomattiin, että muutokset joita nuottiin tehtiin, toimivat tosi hyvin, mikä luo myös uskoa tulevaan. On vielä paljon tehtävää, mutta nyt tiedetään ne lääkkeet ja selkeät kohdat, joita täytyy parantaa”, Öhman korostaa.

Kauden viimeinen SM-ralli oli kaksipäiväinen kilpailu ja perjantain ohjelmassa oli kolme erikoiskoetta. Yötauolle Öhman ja edellisessä SM-rallissa Sastamalassa ulosajossa loukkaantunutta kartanlukija Aki Sparrea tuurannut Jukka Jämsen saapuivat sijalla 11.
”Perjantain osalta taktiikka oli, että ei lähdetä hölmöilemään tai tekemään supertemppuja, vaan ajetaan ainoastaan läpi. Tiesin etukäteen, että pimeys tuo omat vaikeutensa. Onneksi keli ei tuonut lisähaasteita, ei ollut sumua eikä pölyä. Mukavaahan se on pimeässäkin ajaminen, mutta erittäin vaikeaa”, Öhman kuvailee.

Ennen lauantain viimeistä erikoiskoetta sijoitus SM3-luokassa oli kahdeksas, mutta eroa seitsemänteen sijaan oli vain 0,3 sekuntia.
”Päätettiin Jukan kanssa, että lähdetään seiskasijaa ajamaan. Onneksi saatiin käännettyä se meidän eduksemme, ja siitä jäi myös hyvä fiilis. Pieniä asioita, mutta pienistä asioistahan tämä homma koostuu.”

Edellisen SM-rallin rajun ulosajon jälkeen Ford Fiesta R2 -auto oli läpikäynyt ison remontin. Työ oli onnistunut, sillä Turun finaalissa kaikki toimi täydellisesti.
”Renkaita vaihdettiin ja tehtiin perustarkistukset, näillä selvittiin. Kaikki rokkasi hyvin eikä tarvinnut painia tekniikkamurheiden kanssa. Ja kilpailun jälkeen sai ehjän auton laittaa talliin, siitä on hyvä jatkaa.”

Öhmanin mukaan työt ensi kauden paketin kasaamisen suhteen alkavat käytännössä heti välittömästi nyt päättyneen kauden jälkeen.
”Älyttömästi olisi poltetta ja kiinnostusta jatkaa myös ensi kaudella. Töitä tehdään sen eteen hartiavoimin. Toivottavasti ainakin SM-sarja pystyttäisiin kiertämään ensi kaudella, ja ehkä siihen kylkeen jokin isompi kisa vielä.”

Tänä vuonna Öhman ajoi SM-sarjan kaikki seitsemän osakilpailua sekä niiden lisäksi Netbaron Mäntsälä Rallin Mäntsälässä toukokuussa.
”Isot kiitokset kaikille yhteistyökumppaneille, ilman heitä tätä hommaa ei olisi mahdollista tehdä. Iso kiitos myös isälleni, joka vastaa kalustosta. Kertaakaan ei olla kauden aikana keskeytetty tekniikkaongelmiin, auto on aina toiminut todella hyvin. Kaikesta ylläpidosta ja huollosta kiitos tottakai myös koko huoltotiimille. Ja tietenkin perheelle myös valtavan isot kiitokset kaikesta tuesta sekä kaikille tukijoille niin sosiaalisessa mediassa kuin kilpailuissakin”, Öhman toivotti.

Teksti: Jari Hotti, Go4Speed Motorsportin tiedottaja
 

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi