Puffo2019.JPG

PUFFOKARNEVAALISSA LAPSET NAUTTIVAT AJAMISESTA

04.09.2019
05.09.2019 14:17

Espoon Bembölen radalla järjestettiin Puffokarnevaali maanantaina 2.9. Vaikka sateen uhka leijui raskaana, päästiin leikkimielinen 2-6-vuotiaiden tapahtuma aloittamaan kuivissa olosuhteissa. Sade alkoi harmittavasti kesken finaalin, mutta se ei onneksi enää haitannut. Porukkaa oli tullut runsaasti paikalle, pitkämatkalaisiakin ilmaantui peräti Forssasta ja Mikkelistä asti. Wau!

Kukaan paikalla olleista nuorista osallistujista ei ollut koskaan ajanut ”oikeaa” vaikkakin tällä kertaa leikkimielistä kisaa. Nuorimmat kuljettajat olivat vasta 3-vuotiaita.

Ilmoittautumisten jälkeen aloitettiin ohjaajakokouksella, ja kuljettajat kuuntelivatkin tarkasti ohjeita. Puolen tunnin harjoituksen aikana ajettiin myös aika-ajoa. Huoltojoukot pitivät huolen, ettei ihan puolta tuntia tarvinnut ajaa. Välillä oli hyvä käydä hörppäämässä mehua ja kuuntelemassa, olivatko ajolinjat osuneet kohdilleen.

Harjoitus/aika-ajon jälkeen yksi kuljettaja päätti, ettei lähde enää finaaliin. Ei se mikään, ei aina tarvii huvittaa. Varsinkin, jos on kolme vuotta!

Taivas alkoi näyttää yhä tummemmalta, ja finaali aloitettiin pian harjoituksen jälkeen. Puffokuskit lähtivät finaaliin turvallisesti varikolta. Hienoja ohituksiakin nähtiin ja tarkkaavaiset kuljettajat väistivät kavereita, joille oli sattunut pyörähdyksiä.

Sade alkoi noin viidennen kierroksen aikana. Harmillisesti johdossa olleelta kuskilta hajosi kone ennen viimeistä kierrosta ja seuran oman kuskin autosta hirtti kaasu kiinni. Todettakoon, että "se on motorsporttia, se”.

Harmituksetkin muuttuivat pian iloksi, kun kaikki pääsivät palkintokorokkeella ja saivat pokaalit sekä jäätelöt! Tilaisuus oli onnistunut ja kuljettajat tyytyväisiä.

Voiton vei FFkk:n Lukas Leppä. Toiseksi sijoittui MikUA:n Peetu Luhtanen ja kolmanneksi VihUA:n Lauri Makara.

Kiitokset kaikille osallistujille ja talkooväelle. Jatketaan taas ensi vuonna uuden Puffokarnevaalin merkeissä!

teksti: EMSC

TULOKSIA (pdf.29 kt)

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi