Justus_Raikkonen_Kuva_Taneli_Niinimaki-3647.jpg

Räikkönen jalat maassa Jyväskylään

01.03.2023

Ralli SM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Jyväskylässä, SM3-luokassa kahden osakilpailun jälkeen keulapaikalla on piakkoin 18 vuotta täyttävä kirkkonummelainen Justus Räikkönen. 

Rovaniemeltä kauden avauksesta tuli tammikuussa voitto jonka jatkeeksi muutaman viikon takaa Kuopiosta mukaan tarttui kakkossija. Hyvän kauden alun Espoo Motorsport Clubia edustavan seuratoverinsa Mikael Korhosen kartturoimana ajanut Räikkönen lähtee tulevana viikonloppuna ajettavaan Jyväskylän Talviralliin jalat maassa. SM3-luokkaan on ilmoittautunut nyt peräti 21 kilpailijaparia, joka on sarjan luokista tällä kertaa selkeästi eniten, sarjajohtajan asemasta ei kuitenkaan oteta paineita.

-Onpahan taas hyvin ilmoittautunut kuskeja kisaan. Uskoisin, että saadaan aika hyvät kisat aikaan. Lähdetään ajamaan omaa ajoa ja katsotaan mikä on vauhtimme Jyväskylässä. Ei siis mitään taktisia muutoksia alkukauteen nähden, jatketaan toimineella kaavalla. Mukana on aika legendaarisiakin erikoiskokeen nimiä MM-ralleista, mutta ei ne mitään erityisiä extrafiiliksiä aiheuta, samalla tapaahan ne pitää ajaa kuin muutkin.
Killerin yleisöerikoiskokeella toki voi tunnelma erota muista, yleisöpätkillä on aina omanlaisensa fiilis kun yhdessä paikassa on paljon väkeä ja näkee käytännössä koko pätkän, tiivistää Justus tuntemuksiaan kisan alla.


Räikkösen ajokkina toimiva Peugeot 208 Rally4 on alkukauden perusteella osoittautunut nopeaksi ja luotettavaksi ajokiksi. Kuljettajan ja ajokin tuntumaa Keski-Suomen lumille hiottiin menneenä viikonloppuna Luhangan seudulla.

-Yksi päivä ajettiin testiä Luhangassa melko nopealla tiellä. Kapeahkoa mutta kovavauhtista baanaa taitaa pääasiassa Jyväskylässä ollakin, joten eiköhän me siinä mielessä olla hyvin valmistauduttu kisaan, kertoo Räikkönen.

Jyväskylän Talvirallissa ajetaan kaikkiaan seitsemän erikoiskoetta, joille mittaa kertyy 86 kilometriä. 
Lähtö tapahtuu Killerin raviradalta perjantaina klo 19 ja samaan paikkaan saavutaan maaliin lauantaina klo 18:30 jälkeen.
Kilpailusta tuotetaan tutusti kattava suora YouTube-lähetys MoottoriurheiluTV:n kanavalla. Kilpailun seuraamisessa hyödylliset seurantalinkit, väliajat ja tulokset löytyvät kootusti Ralli SM:n verkkosivuilta

Räikkönen - Korhonen kaksikko starttaa kisaan numerolla 46.

Kuva: Taneli Niinimäki

Teksti:
Justus Räikkösen tiedotus
Jani Seppälä
0443308710
 

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite/Laskutusosoite: 
PL 37, 02101 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi