kalle_alfa.jpgKuljettajina olivat mm. Kalle Markkanen Alfalla, Petteri Sappinen Talbotilla, Jari-Pekka Lehtola Opelilla, Nirvin perheestä useampi Rellulla ja Lohjalta pari Vuori-Laitila. Toimitsijatehtävissä Jarmo Mäkinen, Eija Seitz ja Jontte Ripatti. kuvat: Raija Vuorentausta ja Kikka

RALLIPÄIVÄ SAUKKOLAN EK:LLA

24.02.2017

Yhdessä Lohjan UA:n kanssa järjestetty ralliautoille tarkoitettu jäsenten/seurojen välinen kilpailu jouduttiin huonon talven vuoksi siirtämään Myrskylästä Lopelle Saukkolan EK:lle. Harmittavasti vain Mikkelin SM-ralli oli samana viikonloppuna, mikä lienee eniten verottanut osanottomäärää. Ennakkoon tiedettiin päällekkäisyys, mutta normaalitilanteessa SM-ralli ei ole juurikaan häirinnyt. 

Koko suomalaista – ja osin ulkomaistakin – rallimaailmaa kohahduttanut rallin superlahjakkuus Kalle Rovanperä sen sijaan pisti kaikki päälaelleen. AKK:lta poikkeusluvan SM-ralliin osallistumiseksi saanut 16-vuotias, kaksinkertainen Latvian rallimestari Rovanperä veti porukkaa savolaisille rallipoluille ennen näkemättömät määrät.

Rallipäivämme jälkeen tehdyn gallupin tuloksena selvisi myös se, että joidenkin mielestä Saukkolan EK:lla on ajettu jo niin paljon, ettei siellä ajamisesta enää ”kicksejä” irtoa. Joku harmitteli, ettei yhden tapahtuman vuoksi halunnut hankkia talvirenkaita yms. Joku mainitsi, ettei kahden kierroksen vuoksi halua roudata kalustoa niin pitkälle.

On tietenkin selvää, että kun kilpailija pistää kypärän päähänsä, kaikki menee ns. off-asentoon. On ymmärrettävää, että kilpailemiseen suhtaudutaan ”vakavasti”. Eikö kuitenkin yhdessä kivan porukan kanssa kivan harrastuksen parissa yhden päivän viettäminen voisi olla myös hyvä syy osallistua?

Saukkolan EK on kuitenkin Etelä-Suomen paras harjoittelupaikka, jossa kokematonkin kuljettaja voi turvallisissa olosuhteissa harjoitella. Rata on aina hyvässä ajokunnossa, sillä sinne ajetaan säännöllisesti tuhansia litroja vettä yms. Myös Saukkolan Harrin ja Sarin Kahvila tarjoaa kotoisan ja lämpimän paikan ilmoittautumisille ja myös tarjoilu on maittavaa.

Totta kai muuallekin ajotilaisuuksia pyritään järjestämään, nykyisin paikkoja on kuitenkin vaikea löytää, eivätkä nämä huonot talvikelit suinkaan auta tilannetta.

Paikalle Saukkolan EK:lle saapui kuitenkin viisi osanottajaa; yksi EMSC:n jäsen, yksi Lohjalta ja kolme ulkopuolista. Nyt kun ajajia ei ollut tämän enempää, nämä kuljettajat saivat ajaa niin paljon kuin halusivat. Lohjan Jarmo Mäkinen toimi kilpailunjohtajana ja lähettäjänä. Eija Seitz hoiteli viestiliikennettä lähdöstä maalin tuloslaskijalle, Harri Suomi heilutti ruutulippua, Jontte Ripatti hoiteli turvallisuutta ja Jorma Vuorentausta katsasti autot ennen ajoa. Raija Vuorentausta toimi sihteerinä ja otti ilmoittautumiset vastaan. Kiitos heille kaikille. Niin, ja näkyipä siellä katselijoina muutamia meidän jäseniämmekin.

Vaikka kuljettajia ei ollut tämän enempää ja päiväkin vähän harmaa, meillä oli kuitenkin ihan kiva päivä. Rata oli aivan loistavassa talvirallikunnossa, pituutta sillä oli noin 3,5 kilometriä. Juttua riitti ja sora lensi tarinoissa vanhaan tuttuun malliin. Kalle Markkanen oli Saukkolan EK:lla paras emsciläinen.

 

teksti: Kikka Kuosmanen

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi