TGS_Skoda.jpg

Ralliparin Juuso Nordgren–Mikael Korhonen päätavoitteena Jyväskylän MM-ralli

08.05.2017

Viime vuonna rallin Tulevaisuuden tähdeksi valitun karkkilalaisen Juuso Nordgrenin hiljaiselo päättyy. Nuorukainen ja hänen kartanlukijansa Mikael Korhonen saavat alleen Toni Gardemeisterin tiimin nelivetoisen Skoda Fabia R5 –auton. Kisakalenteri kattaa tällä hetkellä neljä kilpailua.

Viime vuoden loppupuolella Nordgren pääsi ajamaan yhden junioreiden MM-sarjan osakilpailun. Tavoitteena oli, että tänä vuonna ajettaisiin koko sarja.
”Kyllä se sarja oli meille ykkösvaihtoehto, jotta päästäisiin opettelemaan MM-ralleja tulevaisuutta varten. FIA:n päätöksellä sarjan kalenteri muuttui täksi kaudeksi ja mukaan tulivat saarikisat Korsika ja Sardinia, joten kustannukset nousivat vuoteen 2016 verrattuna sata tuhatta euroa kuljettajaa kohden”, Nordgren harmittelee.

Nordgren kertoo, että vaihtoehtoja korvaavaksi sarjaksi mietittiin, mutta sopivaa ei tuntunut löytyvän.
”Alkuvuosi on ollut todella stressaavaa, mutta nyt on helpottunut olo, ja asiat lähtivät rullaamaan nopealla aikataululla. Toki kustannuspuoli on iso tälläkin kalenterilla ja töitä on vielä, jotta saadaan kaikki onnistumaan.

Nordgren ajaa ennen Jyväskylää Riihimäen sekä Kouvolan SM-rallin ja Autoglym-rallin Ellivuoressa. Talvi ei ole mennyt peukaloita pyöritellessä, sillä Nordgren opetteli nelivetoisen niksejä Mitsubishi Evo IX:n ratissa ja on tehnyt ahkerasti nuottitreeniä. Kaiken on tarkoitus kerryttää kokemusta ennen Jyväskylää.
”Mitsulla olen ajanut talven aikana noin 600 kilometriä, mutta Skodalla en vielä kovin mairittelevasti. Ennen Riihimäkeä on tarkoitus ajaa vielä testiä 100 kilometriä.”

Innoissaan tulevista kisoista

Nordgren on luonnollisesti iloinen päästessään jälleen tositoimiin. Ensimmäinen kisa on ajetaan tutussa ympäristössä, sillä Nordgren on kotoisin Karkkilasta ja kartanlukija Mikael Korhonen asuu Nurmijärvellä.
”Riihimäki on meidän ’vaikutusalueen’ kisa, jossa on hieno reitti ja totta kai SM-sarjan kova taso. Hienoa aloittaa kotikulmilta ja samalla voimme antaa sponsoreiden rahoille vastinetta”, Nordgren sanoo.

Hyppääminen etuvetoisesta nelikkoon on sujunut melko kivuttomasti.
”On siinä ollut omat haasteensa, mutta olen ollut niin innoissani siitä, että pääsee taas ajamaan. Toki ottaa aikansa ymmärtää lukkojen toimintaa ja kaikkea säätömahdollisuuksien määrää.”

Tuleva kolmen kisan kalenteri ennen Jyväskylän MM-rallia on tarkoin mietitty. Tavoitteista hän on kuitenkin vielä vaitonainen.
”En vielä sano mitään tavoitteista, katsotaan, miten homma lähtee rokkaamaan. Toistaiseksi on mennyt ihan mukavasti, mutta kisa kertoo, missä oikeasti mennään.”

Nordgrenin ja Korhosen kisakalenteri:
Riihimäen SM-ralli 19.–20.5
Kouvolan SM-ralli 9.–10.6
Autoglym-ralli 14.–15.7
Jyväskylän MM-ralli 27.–30.7

Teksti: Joni Vainio ja kuva: Kuvat: tgs.fi

 

 

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi