kroatia_1-2.jpg

Rengasrikko pudotti Lindholmin takaa-ajaksi

24.04.2021

GRX-tiimin Emil Lindholm ja EMSC Mikael Korhonen ajavat Kroatian MM-rallissa avauspäivän jälkeen WRC3-luokan neljäntenä. Aamun toisella EK:lla tapahtunut rengasrikko pudotti kaksikon takaa-ajajiksi. Ero luokan kärkeen on 28,5 sekuntia.


Suomalaiskaksikko aloitti rallin ajamalla aamun avauserikoiskokeelle toiseksi nopeimman ajan. Päivän toisella ja pisimmällä (23,76 km) erikoiskokeella kaksikko koki sen puolivälissä rengasrikon.

Avauspäivän kahdeksalla EK:lla Lindholm ajoi kolme pohja-aikaa ja kolmasti luokan toiseksi nopeimmat ajat. Iltahuoltoon saavuttaessa Lindholmin ero WRC3-luokan kärjessä ajavaan Ranskan Yohan Rosseliin kutistui 28,5 sekuntiin.

Iltapäivän erikoiskokeilla Lindholm ajoi WRC3-luokan kärkeä kiinni reilulla 10 sekunnilla.

- Huomenna on pitkä päivä, paljon likaa asfaltilla ja vaikeat tiet. Pitää lähteä ajamaan hieman varovaisemmalla taktiikalla, sillä rallimme ei toista rengasrikkoa kestä. Tasaisen vauhdin taulukolla kärkisija on yhä saavutettavissa, ja sitä yritetään, Lindholm summaa.

Kroatian MM-ralli jatkuu lauantaiaamuna klo 8:01. Ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 121,92 km. Rallin päätöspäivän sunnuntain ohjelmassa on neljä erikoiskoetta (78,58 km). 
 
Tuloksia: Kroatian MM-ralli, WRC3-luokka, 1. kilpailupäivän jälkeen:
1. Yohan Rossel - Alexandre Coria (FRA) Citroën C3 Rally2 59:57,2
2. Kajetan Kajetanowicz – Maciej Szczepaniak (POL) Škoda Fabia Rally2 Evo + 2,2
3. Niki Mayr-Melnhof – Leopold Welsersheimb (AUT) Ford Fiesta Rally2 + 27,9    
4. Emil Lindholm – Mikael Korhonen (FIN) Škoda Fabia Rally2 Evo + 28,5
5. Nicolas Ciamin – Yannick Roche (FRA) Citroën C3 Rally2 + 30,7
 

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi