JM SM Liiga 22016_VesaRauhala.jpgTeam GRX ajoi loistavasti SM-JM-Liigassa sunnuntain semifinaaleihin. Joukkueen paras pistemies karsinnoissa oli Joni Wiman, joka tuli Marcus Grönholmin (kuvassa viimevuotisessa liigakisassa) tilalle.

Team GRX helposti SM-JM-Liigan semifinaaleihin

26.08.2017

Team GRX (viime vuonna Team MGR) teki tänään lauantaina SM-JM-Liigafinaalissa sen minkä pitikin. Tärkeintä tänään oli sijoittua kuuden joukkueen lohkossa kahden parhaan joukkoon, jotta paikka semifinaaleihin on varma. Lohkossa F kilpaillut Team GRX teki vakuuttavaa työtä ja oli Suonenjoen Kuljetusliike HämyTrans Teamin kanssa selvästi lohkon kaksi parasta joukkuetta. 

JM-Liigassa kilpaillaan lohkoittain, joissa on 5–6 joukkuetta. Kuljettajia kussakin joukkueessa on 10, lisäksi kaksi joukkueenjohtajaa on päättämässä, kuka milloinkin on ajovuorossa. Lohkossa eriä karsintapäivänä on yhteensä kuusi.

Alusta lähtien oli selvää, että Suonenjoki ja Espoo hallitsevat lohkoaan. Kun viisi erää oli ajettu, erävoittajia ei muista tiimeistä kirjattu. Vasta viimeisessä erässä tilastot muiden tiimien osalta kirkastuivat, kun sekä GRX että Suonenjoki taktisista syistä joko jättivät erän osittain ajamatta tai kävivät vain ottamassa starttiharjoituksen ja keskeyttivät.
”Hieman taktikoitiin sen vuoksi, että pystyttäisiin itse vaikuttamaan kumpaan semifinaaliin joudumme”, paljasti joukkueenjohtajana ansiokkaasti jälleen toiminut Marko Angervisto.

Sen enempää Angervisto ei tätä ”avannut”, mutta päivän päätteeksi joukkueenjohtajasta saattoi päätellä, että taktiikka oli onnistunut heidän haluamallaan tavalla.

Suonenjoen HämyTrans Team jäi viime vuoden liigafinaalissa niukasti mitalien ulkopuolelle sijoituttuaan MGR:n jälkeen neljänneksi. Selvästi siellä oli ”revanssihenkeä” nähtävissä ja tänään suonenjokelaiset onnistuivatkin keräämään yhteensä 124 pistettä meidän 110:ntä vastaan. Tämä oli siis pistetilanne jo ennen kolmea viimeistä lähtöä, minkä jälkeen kumpikaan joukkue ei saanut pistettäkään.

Kaikkiaan 21 lähdöstä Suonenjoki keräsi 11 erävoittoa, Team GRX sai niitä kahdeksan. Kakkossijat menivät 9–8 GRX:lle. Näiden lisäksi suonenjokelaisten tilastoihin merkittiin yksi kolmos- ja yksi nelossija. Vastaavasti GRX:lle merkittiin kaksi kolmossijaa ja yksi kuudes sija, mikä tuli Niclas Grönholmille tuomitusta vilppilähdöstä.

Kokemäen uusitulla jm-radalla nähtiin tiukkoja lähtöjä ja kovaa kisaa sunnuntain semifinaalipaikoista. Aivan varmaa on, että jos tänään vaikutti siltä, että jatkopaikka tuli helposti, huomenna edessä on paljon kovempi koitos. Yhteensä 32 joukkuetta taisteli tänään pääsystä 12:n parhaan joukkoon, eli 20 joukkuetta pakkasi tänään kamat varikolta ja lähti kotimatkalle.

Team GRX:n kuljettajat ajoivat tänä loistavasti koko päivän. Sääolosuhteet eivät oikein suosineet, kun välillä tuli vettä kaatamalla. Rata oli sateen jälkeen aina liukas ja kuraa lensi tuulilaseihin, mikä vaikeutti näkemistä. Tiimin paras pistemies oli Joni Wiman, joka ajoi kahdessa lähdössä ja voitti molemmat. Voitosta saa seitsemän pistettä ja toisesta sijasta viisi. Yhteensä 12 pisteeseen pääsivät tänään Niclas Grönholm, Kari Piira, Marko Ylinen, Petro Koski ja Manu Juhola.

Lohkoittain jatkoon menneet joukkueet:
Lohko A
Team Kuhmuset, Kokemäki 131 pistettä
PRP Racing, Laupua, 112 pistettä

Lohko B
JuJa Team, Lounais-Häme 140 pistettä
JMK Race Team, Somero 106 pistettä

Lohko C
Konnekuljetus, Konnevesi 155 pistettä
Renttu Racing Team, Luumäki 102 pistettä

Lohko D
Maanrakennusliike Siitonen, Noormarkku 141 pistettä
Alsecco Team, Rauma 107 pistettä

Lohko E
SMA & Tierakennus Team, Kauhajoki 149 pistettä
Ritari Racing, Satakunta 99 pistettä

Lohko F
Kuljetusliike HämyTrans Team, Suonenjoki 124 pistettä
Team GRX, Espoo 110 pistettä

Kilpailut jatkuvat huomenna kahdella semifinaalilla, joissa pitää sijoittua kolmen parhaan joukkoon päästäkseen kuuden joukkueen SM-finaaliin. Jännä päivä tulossa sunnuntaina.

”Toivottavasti nämä pienet tekniikkamurheet jäivät nyt tähän lauantaihin ja pääsemme huomenna ajamaan hyviä lähtöjä. Olen tyytyväinen tähän päivään, me tehtiin mitä se mitä tänään pitikin”, jutteli joukkueenjohtaja Angervisto pitkän päivän päättyessä.

Tulokset
Lohko F
1. Suonenjoki 124 pistettä
2. Espoo 110 pistettä
3. Kalkkinen 85 pistettä
4. Nybykarlen 78 pistettä
5. Somero 56 pistettä
6. Kyrö 55 pistettä

 

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi