vesa copy.jpg

Vesa Huupponen, EMSC:n Mr. Rallisprint

07.09.2017

Seuramme hallitseva Vuoden Rallisprint -kuljettaja Vesa Huupponen on vuodesta toiseen kiertänyt rallisprint-kisoja ja menestynyt oikein mainiosti.

Tässä Vesan omaa tekstiä loppukauden rallisprint-kisoista kaksivetoisella Opel Corsalla. Vesa sijoittui lopulta Future Cupin kaksivetoisten cupissa 12:nneksi ja oli luokkansa toiseksi nopein. Jari Lamminsivu päihitti luokassa Vesa kuudella pisteellä.

”Future Cup jatkui elokuun alussa Lapinlahdella. Reitti oli nopea ja vauhdikas. Lauantain kisan ensimmäinen lähtö ajettiin sateen liukastamalla reitillä.
”En saanut pitoa tiehen ollenkaan. Tarkasti liukastellen olin vasta kolmas luokassani.”

Tauon aikana sade taukosi ja reitti rupesi kuivumaan. Slicksit alle ja menoksi. Hyvin meni ja nousin toiseksi.

Sunnuntain kisa ajettiin kuivalla reitillä, ajosuunta vain vaihdettiin. Tosi vauhdikas reitti. Tuloksena jälleen luokan toinen sija turbojen välissä.

Loppukuussa sarjan viimeiset osakilpailut ajettiin Rovaniemellä. Reittiin tutustumisen jälkeen mietin, miten mahtaa käydä, koska nyt tultaisiin menemään tosi vauhdikkaasti ja reitin lopussa oli pitkä nousuosuus. No, ei muuta kuin lappu lattiaan.

Kaksi kovaa yritystä ja jälleen tuloksena luokan toinen turbojen välissä. Toisen päivän kisaan reitti käännettiin. Uusi yritys ja kaikki peliin!

Ensimmäisen ajokerran jälkeen johdin luokkaani. Miten kävisi toisella kierroksella, jolloin kaikki parantavat? Löysin vielä lisää vauhtia tauolla saamastani kannustuksesta. Ajo sujui hyvin ja maalissa jäin odottamaan, miten käy, koska Lamminsivun aika tulisi ratkaisemaan tuloksen. Jaltsu paransi, mutta ei pystynyt lyömään aikaani. Voitto tuli, joten täytyy olla tyytyväinen.

Koska kaikki oli auton puolesta kunnossa, ilmoittauduin vielä Fixus rallisprintiin, joka on ensivuonna SM-osakilpailu. Reitti oli nopea, mutta myös tekninen. Saimme ajaa kolme kierrosta ja tulos parani joka kierroksella. Jostain sain hyvän rytmin päälle ja tulos oli mainio. Luokkavoitto, yleiskilpailun kolmas ja nopein 2-vetoinen (ajanoton bugi näytti kylläkin yhtä Bemaria nopeammaksi, ei todellisuudessa ollut). Joten tähän on mukava päättää kilpailukausi (huonoin sijoitus kisoissa luokan toinen). Huomasin, että en ollut ainoa EMSC:n edustaja kisoissa. Myös Lavikaisen Olli loi mukana crossi-Volvollaan. Eromme oli vain 0,1 sekuntia hyväkseni.

Sprintti-terveisin Vesa

 

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi