hugo ja riku.jpgRiku Tahko antaa neuvoja Hugo Soiniselle, kuinka mutkaan tullessa jarrutus hoidetaan.

Vihdin juniorkartingkisassa kova EMSC:n kolmikko

05.05.2017

Tänä viikonloppuna Vihdin kartingradalla kisataan Junior Kartingin merkeissä. EMSC:ltä on mukana kovatasoinen porukka: viikon päästä yhdeksän vuotta täyttävä Meri Levula, syksyllä yhdeksän vuotta täyttävä Leevi Kolehmainen sekä kolmisen viikkoa sitten kahdeksan vuotta täyttänyt Hugo Soininen.

Koko kolmikko on nuoresta iästään huolimatta jo konkareita radalla. Meri vaihtoi luokkaa isompaan täksi kaudeksi ja ajaa nyt luokassa nimeltään Mini60 jr. Leevi ja Hugo ajavat luokassa Cadet, jonka autoissa on 60-kuutioinen moottori.

Kartingporukka oli pystyttämässä Vihdin varikolle telttoja ja valmistautumassa viikonlopun kisaan. Hugo Soinisella oli jo selvät sävelet ja taktiikka valmiina.
”Toivoisin sadekeliä, tykkään ajaa märällä radalla, ja silloin olen nopea”, jutteli Hugo puhelimitse tunnelmistaan.
Hugo on 3-vuotiaasta asti ajanut jo kartingautoa. Poika pitää ajamisesta paljon, mutta kilpa-autoilijaksi ryhtyminen oli vielä epävarmaa.
”En osaa sanoa, tuleeko minusta kilpa-ajajaa isona, koskaan ei voi tietää”, oli jämäkkä vastaus uteluun.

Hugo kertoi harjoitelleensa tänä vuonna jo aika paljon. Bembölen ja Vihdin rataa on tullut kierrettyä jo useampia kertoja. Lauttasaaren ala-asteen ensimmäisellä luokalla oleva Hugo lähtee Vihdin kisaan tavoittelemaan voittoa.
”En ole vielä tänä keväänä niin kauhean kovia vastustajia nähnyt yhtä aikaa radalla.”

Hugon isä Markus Soininen kertoi, että poikaa ei tarvitse radalle patistaa. Into on kova, ja pilke silmäkulmassa isä kertoo, että pojan mielestä ”muut on paperii…” Se on oikea asenne.

Markus on nähty ralleissa kartturina mm. Riku Tahkolle, joka osallistui Hugonkin treeneihin.
”Riku on vähän neuvonut jarrutuksissa, ja oli siitä apuakin. Nyt tiedän, miten pitää jarruttaa mutkaan”, paljasti Hugo.

Markus kertoi myös, että kevät on kiireistä aikaa. Hugon kalenterissa on toukokuussa neljä kilpailua, joten kiirettä pitää.
”Omat harrastamiseni saavat nyt jäädä vähemmälle. Kiva on pojan kanssa reissata ja käydä kisoissa. Mekaanikon Seppo Waldenin kanssa meillä on oikein kivaa Hugon kisoissa.”

teksti: kk

 

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi