kaleva_FF.jpg

Vilkas kisaviikonloppu tulossa

09.09.2016

Vuoden viimeisiä kisoja ”viedään”. Formula Fordeissa Jani Kaleva on taistelemassa SM-mitalista tänä viikonloppuna Ahvenistolla. 

Ahvenistolla ajetaan rata-autoilun viimeinen SM-osakisa. Parikymppinen, Van Diemenillä ajava Jani Kaleva saanee kaulaansa kauden päätteeksi SM-mitalin, mikäli vain sijoittuu kuuden parhaan joukkoon kummassakin startissaan. Kuopion Elias Niskanen on jo varmistanut mestaruuden 184,5 pisteellä. Jani on toisena, mutta vain 3,5 pisteen päässä takana on Ahveniston UA:ta edustava Sami Talvitie. Oululainen Milla Mäkelä on neljäntenä 105 pisteellä. Teoriassa, jos Jani ja Sami esimerkiksi keskeyttävät kummatkin lähtönsä, Millalla on mahdollisuus nousta mitaleille.

EMSC:n naisenergiaa nähdään myös Ahveniston hienolla radalla, kun lauttasaarelainen, lokakuun alkupuolella 21 vuotta täyttävä Nea Liikamaa starttaa Vakio 1600 -luokassa Honda Civicillä. Nea on jättänyt vähemmälle kisaamiseen. Vain toukokuussa Botniaringillä sekä Seinäjoen Vauhtiajoissa elokuussa Nea oli mukana, ja nyt siis kauden päätöskisassa.

Ahveniston kisassa nähdään myös kansainvälinen SMP F4 -mestaruussarjan osakisa. Siellä on useampi suomalainenkin kuljettaja aivan kärkitaistoissa mukana, joten kannattaa mennä katsomaan. Entisen Espoon UA:n jäsenen Olli Haapalaisen poika Tuomas, muiden joukossa.

Muitakin ”emsciläisiä” vauhdissa

Rallicrossin SM-sarja päättyy Tampereen lähellä Kaanaan moottoriradalla. Niclas Grönholm on ”meikäläisistä” kovin luu, mutta Nippe ajaa SM-sarjan ulkopuolisena eikä taistele SM-pisteistä. Antaapa kuitenkin kovan vastuksen muille rallicrossin huippukuljettajille SuperCar-luokassa. Vahvimmin mestaruusmitaleissa ovat kiinni Jere Kalliokoski, Aki Karttunen ja Toni Lukander.

Luokassa 2 eli SRC-luokassa (kansallinen rallicross) meikäläisistä on mukana Harri Kallonen Volvo S40:llä. Harri on pisteissä kahdeksantena 27 pisteellä ennen päätöskisaa. Vetelin UA Jussi Klemola (joka on myös EMSC:n jäsen ja ajoi loistavasti mm. Team MGR:n liigajoukkueessa) lienee jo suomenmestaruutensa tässä luokassa varmistanut. Ralleista aiemmin tuttu Henkka Haapamäki ja Peter Helenius taistelevat tällä hetkellä vain pisteen erolla kovimmin hopeasta ja pronssista. EMSC:n Jukka Soimetsä on ainakin toistaiseksi lopettanut rallicross-uransa ja keskittynee endurance-kisoihin. Jukkaa ei siis Kaanaassa nähdä. Luokassa 2 nähtäneen myös Seppo Kallonen Volvo 544:llaan.

Nurmijärven Karhunkorvessa järjestettävässä rallisprint-kisassa nähdään luokassa 3 Vesa Huupponen, joka on meidän seuramme aktiivisin rallisprint-kilpailija. Eikä mies taida ikinä luopua Opel Corsastakaan, lieneekö kuitenkaan enää ihan sama Corsa kuin uran alkuvaiheissa oli alla? Luokassa 13 meikäläisistä on mukana Ratu Rahomäki Bemarillaan.

Kouvolan ABC-rallissa luokassa 12 starttaa Sipoon AK:n Jyrki Hämäläinen, jonka kartturina on osanottajaluettelon mukaan EMSC:n Pasi Haataja. Pojat ovat liikkeellä Subarun Imprezalla.

teksti: Kikka Kuosmanen, kuva: Pentti Kangasniemi

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
Luomannotko 2, 02200 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi