JMSMLiiga_2016.JPGMarcus Grönholm, EMSC

Jokamiesluokka

eli jokkis on autourheiluharrastajan peruslaji. Sen perusideana on edullinen kalusto, joka kiertää kuljettajalta toiselle eri kilpailuissa. 

Mukaan pääsee jo 15-vuotiaana suoritettuaan JM-tutkinnon sekä nuorten luokan tutkinnon. Nuorten luokassa sekä pojat että tytöt ajavat yhdessä. Yleisessä luokassa ja naisten luokassa kuljettajan pitää olla 18 vuotta täyttänyt ja JM-tutkinnon suorittanut. Kaikissa luokissa kuljettajilta vaaditaan lisäksi kilpailulisenssi, joka sisältää kilpailijan tapaturmavakuutuksen. 

Kilpailuja järjestetään vuosittain noin 100 eri puolilla maata. Lisäksi seurojen omia jäsentenvälisiä kilpailuja järjestetään noin 100. Näissä kilpailuissa ei vaadita JM-tutkintoa ja tutustumislisenssin voi hankkia kilpailupaikalta järjestävältä seuralta. Osallistujamäärät vaihtelevat 50 kuljettajasta aina 400 kuljettajan mammuttikilpailuihin. 

Radat ovat pääosiltaan soraratoja, joita on hieman alle sata. Muutamia kilpailuja ajetaan myös kokonaan asvaltilla eri moottoriradoilla. Talvella ajetaan sekä järvien ja jokien jäällä että maalle jäädytetyillä radoilla. 

Huipputasolla ajetaan myös Suomen mestaruuksista yleisessä luokassa, naisten luokassa sekä nuorten luokassa. Jokamiehenluokassa ajetaan myös joukkuekilpailuja eli JM-liigaa. JM-liigassa on mukana vuosittain vaihteleva määrä joukkueita. Lisäksi yhdistetyssä nuorten/naisten liigassa hieman yli 10 alueellista joukkuetta. JM-liiga huipentuu SM-finaaliin, jossa on mukana kuusi parasta joukkuetta. 

 

Lähde: www.autourheilu.fi 

 

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
PL 37, 02101 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi