Toimintasuunnitelma 2023

YLEISTÄ

Vuosi 2023 on seuramme kymmenes toimintavuosi. Iso haaste autourheilun harrastamiselle pääkaupunkiseudulla on harrastuspaikkojen puute lähiseuduilta. Seuramme on aktiivinen ja pyrimme mahdollisuuksien mukaan jatkuvasti kehittämään toimintaamme. 

Uudet harrastajat ovat tervetulleita mukaan seuramme toimintaan.

Seurassa keskitytään myös ensi vuonna niin monipuolisesti eri lajeihin, kuin vain mahdollista. Tärkeimpinä lajeina kuitenkin kartingtoiminta Bembölessä. 

JÄSENISTÖ

Seuran jäsenmäärä on n. 260, joista nuorisojäseniä (alle15v) on n. 80, kunniajäseniä on kolme ja yksi kannattajajäsen.

Jäsenmäärän kasvattamiseksi on tärkeää kehittää seuraa, olla aktiivinen ja muuntautumiskykyinen, että saadaan myös uudet jäsenet kiinnostumaan seuramme toiminnasta.

Jäsenasiat, kuten jäsenmaksut ja kilpailijalisenssit hoidetaan entiseen tapaan AKK:n jäsenpalveluja käyttäen.

SEURATOIMINTA

Yhdistyksen käytännön asioita hoitaa hallitus, tarvittaessa apunaan asiatuntijoita. Hallitus kokoontuu 7 – 10 kertaa vuodessa. Kokouksissa käsitellään mm. ajankohtaiset asiat, seurataan talousarviota ja hyväksytään uudet jäsenet. Toimikuntien toiminnoista vastaa jokainen toimikunta itse yhdessä hallituksen kanssa sovitun suunnitelman mukaisesti.

Hallitus pitää yhteyttä Espoon päättäviin elimiin, sekä Bembölen kartingradan ympäristön asukkaisiin.

Yhdistys lähettää edustajia AKK-Motorsport ry:n sekä AKK-Motorsport ry alueen 8 ja Suomen Karting Liitto ry:n sääntömääräisiin kokouksiin. Yhdistyksellä on tällä hetkellä edustaja alueen 8 Aluevaltuustossa sekä Akk-Motorsport ry:n Liittovaltuustossa.

Ajoharjoituksia ja jäsentenvälisiä kilpailuja järjestetään jäsenistölle mahdollisuuksien mukaan.

Jäsenistölle pyritään tiedottamaan myös lähialueiden seurojen tapahtumista ja toimimme niissä toimitsijoina tarpeen mukaan.

Marras-joulukuussa järjestetään pikkujoulut/palkitsemistilaisuudet sekä nuoriso-että aikuisjäsenille.

NUORISOTOIMINTA

Kartingradalla tapahtuva innostunut ja aktiivinen nuorisotoiminta on seuralle tärkeää. Ympäristöpaineiden vuoksi radan aukiloaikoja ja melutasoa valvotaan erittäin tarkasti.

Bembölen kartingradalla on vuokrattavana erilaisia pienirunkoisia kartingautoja. Autoja vuokrataan lajista kiinnostuneille lapsille ja nuorille tarkoituksena saada uusia harrastajia autourheilun pariin. Uusille harrastajille järjestetään 3-6 ajoharjoittelukertaa kesän aikana.

Kartingharrastajille järjestetään Bembölen radalla koulutus-/harjoitusmuotoinen Tiistaiturnaus-sarja ja kestävyysajo sekä ihan pienimmille harrastajille Puffoiltoja. Tapahtumien tavoitteena on kouluttaa kartingkuljettajia, huoltajia ja toimitsijoita.

Ajokoulutusta järjestetään niin usin kuin mahdollista ratakauden aikana myös ulkopuolisen kouluttajan/kouluttajien voimin. 

Lisätietoa kartingtoiminnasta, tapahtumista ja hinnoista saa seuran nettisivuilta ja kauden aikana Bembölen kartingradalta sen aukioloaikoina.

KARTINGRATA

Uusitun asfaltin myötä Bembölen kartingrata tarjoaa erinomaiset puitteet lasten ja nuorten ajoharjoittelulle. Rata avataan sään salliessa jo huhtikuussa ja kausi päättyy syyskuun lopussa.

Radan aukioloajat pysyvät ennallaan maanantaista keskiviikkoon klo 17-20.

Radalle pyritään palkkaamaan kesäkaudeksi kahvilatyöntekijä ja radan turvallisuudesta vastaava ratamestari.

KILPAILUTOIMINTA

Seuramestaruudet kartingissa ja muissakin lajeissa ratkaistaan kansallisten ja kansainvälisten kilpailujen perusteella.

Omien tapahtumien lisäksi olemme mukana auttamassa muita seuroja heidän kilpailutapahtumissaan osaksi vastavuoroisuusperiaatteella.

Rallin MM-sarjan osakilpailun erikoiskoejärjestelyihin Jyväskylässä osallistumme mahdollisuuksien mukaan.

KOULUTUS

Kaikki uudet kartingradalle tulevat harrastajat tulee perehdyttää rataetikettiin ja radalla käytettäviin lippumerkkeihin ennen radalle menemistä.

Muiden lajien kuljettajien ja toimihenkilöiden koulutustarpeet hoidetaan pääasiasiassa AKK- Motorsport ry:n ja AKK Motorsport Ry:n alueen 8 järjestämissä koulutustilaisuuksissa.

Jäseniä rohkaistaan osallistumaan toimitsijakoulutustilaisuuksiin, että saamme järjestämämme kilpailutapahtumat hoidettua entistä enemmän omin voimin.

TIEDOTUS

Seuran verkkosivut www.emsc.fi, Facebook- sekä Instagram-sivut ovat tärkeimmät tiedotus- ja uutiskanavat. 

Tiedotamme jäsenistöä myös sähköpostitse jäsenrekisteriin ilmoitettujen yhteystietojen mukaan.

Kysymykset ja ehdotukset seuran toiminnasta ovat tervetulleita ja niitä voit lähettää hallituksen käsiteltäväksi sähköpostiosoiteeseen hallitus@emsc.fi

TALOUS

Yhdistyksen pääasiallinen tulonlähde ovat jäsenmaksut ja mahdolliset nuorisotoimintaan saatavat avustukset.

Avustuksia haetaan mm.Espoon kaupungilta ja Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:ltä.

 

ESPOO MOTORSPORT CLUB ry

Hallitus       

 

 

Espoo Motorsport Club ry
Postiosoite: 
PL 37, 02101 ESPOO
Sähköposti: hallitus (at) emsc.fi